30 Μαΐου 2023
Τηλέφωνο: 210 4974600
Faculty Member

Ευρωπαϊκά προγράμματα

HOLOMAKERS

Όνομα προγράμματος:

«Motivating secondary school students towards STEM careers through hologram making and innovative virtual image processing practices with direct links to current research and laboratory practices» 2017-1-PL01-KA201-038420.

«Ενθάρρυνση των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη STEM εκπαίδευση μέσω ολογραμμάτων και καινοτόμων πρακτικών επεξεργασίας εικονικής εικόνας με άμεσες συνδέσεις με τις τρέχουσες ερευνητικές και εργαστηριακές πρακτικές.»

Διάρκεια του έργου 2 έτη (Οκτώβριος 2017 – Σεπτέμβριος 2019)

Tο 1ο ΕΠΑΛ Κορυδαλλού συμμετέχει ως συνεργαζόμενο σχολείο στο πρόγραμμα. Για περισσότερα πατήστε ΕΔΩ.

Συμμετέχοντες οργανισμοί :

Πολωνία

POLITECHNIKA WARSZAWSKA
I LICEUM Ogolnoksztalcace im. Marii Sklodowskiej – Curie w Sokolowie Podlaskim

Ελλάδα

EDUMOTIVA – EUROPEAN LAB FOR EDUCATIONAL TECHNOLOGY
6ο EK A PEIRAIA

Ιταλία

FONDAZIONE MONDO DIGITALE

Ισπανία

ASOCIACION DE INVESTIGACION DE LA INDUSTRIA DEL JUGUETE, CONEXAS Y AFINES

Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει να καθοδηγήσει τους σπουδαστές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ώστε τα πεδία εφαρμογής της STEM εκπαίδευσης να γίνουν μία επιλογή σταδιοδρομίας εισάγοντάς τους στον μαγικό κόσμο της κατασκευής ολογραμμάτων και της εικονικής επεξεργασίας και σχεδίασης εικόνων. Εκτός από τους μαθητές, το πρόγραμμα στοχεύει επίσης σε εκπαιδευτικούς με σκοπό να τους βοηθήσει να ενημερώσουν τις διδακτικές τους δεξιότητες, να αισθάνονται πιο σίγουροι για το συνδυασμό διαφορετικών τεχνολογιών για μάθηση και την παροχή πραγματικών συνδέσμων με τις τρέχουσες ερευνητικές και τεχνολογικές πρακτικές.

Η κατασκευή ολογραμμάτων χρησιμοποιείται ως δημιουργικό όχημα για την προσέγγιση της σχολικής κοινότητας με την ερευνητική κοινότητα, εξοικειώνει τους μαθητές με τις εργαστηριακές πρακτικές στην περιοχή του STEM, επιδεικνύοντας επιστημονικές τεχνικές μέσω πρακτικής χρήσης μιας σειράς τεχνολογιών και εργαλείων (λογισμικό επεξεργασίας εικόνας, φωτογραφικό φιλμ , τεχνολογία λέιζερ, βάση στήριξης) και προκαλώντας τη σκέψη τους για τις υποκείμενες επιστημονικές έννοιες.

Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να συνδυάσει τις θεωρητικές γνώσεις και τις εργαστηριακές πρακτικές με την κατασκευή ολογραμμάτων. Η παρέμβαση μάθησης περιλαμβάνει 2 μέρη: Το πρώτο μέρος επικεντρώνεται στον τρόπο σχεδιασμού ολογραμμάτων που παράγονται από υπολογιστή και οι μαθητές πρόκειται να εξοικειωθούν με τα βασικά της επεξεργασίας εικόνας. Το δεύτερο μέρος του έργου επικεντρώνεται στην αξιοποίηση των πραγματικών ολογραμμάτων χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία και στην αξιοποίηση των γνώσεων που αποκτήθηκαν στο πρώτο μέρος.

Το πρόγραμμα θα οδηγήσει σε ένα πρόγραμμα σπουδών για την εισαγωγή ολογράμματος στην τάξη που περιλαμβάνει ανοικτούς εκπαιδευτικούς πόρους για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Μια καινοτόμος πτυχή του έργου είναι η δημιουργία ενός φορητού κιτ για την κατασκευή ολογράμματος που θα επιτρέψει την κατασκευή ολογραμμάτων εκτός επιστημονικού εργαστηρίου. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην εφαρμογή της μεθοδολογίας του έργου και των προτεινόμενων πρακτικών σε ακόμη περισσότερα σχολεία σε όλη την Ευρώπη.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ HOLOMAKERS

Την εβδομάδα 26/2/2018 ως 2/3/2018, στο χώρο του 6ου ΕΚ Α’ Πειραιά (Κορυδαλλού), πραγματοποιήθηκε το πρώτο μέρος της εκπαίδευσης του ευρωπαϊκού προγράμματος “Motivating secondary school students towards STEM careers through hologram making and innovative virtual image processing practices with direct links to current research and laboratory practices. ERASMUS+ Project HOLOMAKERS: 2017-1-PL01-KA201-038420”

Στην εκπαίδευση παρουσιάστηκαν από τον Artur Sobczyk του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου της Βαρσοβίας (WUT), οι βασικές αρχές της οπτικής και των ολογραμμάτων, αναλογικών και παραγόμενων από υπολογιστή καθώς και του προγράμματος Octave. Επίσης καθορίστηκαν οι δραστηριότητες που θα γίνουν στο επόμενο χρονικό διάστημα στο χώρο του σχολείου με την συμμετοχή των μαθητών

Επίσης είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τον κ. Ανδρέα Σαρακήνο, Επιστημονικό Διευθυντή του Ελληνικού Ινστιτούτου Ολογράμματος, που με την παρουσίαση της ομιλίας του «Recording color holograms of artefacts in situ» και την επίδειξη πολύχρωμων ολογραμμάτων, μας έδειξε τρόπους και τεχνικές δημιουργίας και χρήσης των ολογραμμάτων.

Στην εκπάιδευση συμμετείχαν οι εταίροι του προγράμματος

  • Warsaw University of Technology, ΠΟΛΩΝΙΑ
  • European Lab for Educational Technology-EDUMOTIVA, ΕΛΛΑΔΑ
  • Asociacion De Investigacion De La Industria Del Juguete, Conexas Y Afines – AIJU, ΙΣΠΑΝΙΑ
  • Fondazione Mondo Digitale, ΙΤΑΛΙΑ
  • 6o E.K. A’ Peiraia, ΕΛΛΑΔΑ
  • I Liceum Ogolnoksztalcace im. Marii Sklodowskiej-Curie, ΠΟΛΩΝΙΑ

 

« 13 από 13 »