2 Οκτωβρίου 2023
Τηλέφωνο: 210 4974600

Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών

  1. Home
  2. Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών

Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών

  • Tutor Avatar

Το κύριο αντικείμενο σπουδών είναι η Αργυροχρυσοχοΐα (με απόκτηση θεωρητικών γνώσεων και δεξιοτήτων) για τη σχεδίαση και την εργαστηριακή κατασκευή κοσμημάτων απλής και σύνθετης μορφής (χειροποίητων και παραγωγικών), με τη σωστή χρήση κατάλληλων πρώτων υλών, εργαλείων και μηχανών και την τήρηση των σχετικών κανόνων τεχνολογίας, υγιεινής και ασφάλειας. Ειδική εστίαση γίνεται σε θεωρητικές γνώσεις και εργαστηριακή εμπειρία, στις μεθόδους και τα υλικά κατασκευής χειροποίητων και παραγωγικών κοσμημάτων σύνθετης μορφής.

Ο απόφοιτος της ειδικότητας Γραφικών Τεχνών ειδικεύεται στο σχεδιασμός και την εκτέλεση βασικών σχεδιαστικών γραφιστικών εργασιών υπό την καθοδήγηση ενός πτυχιούχου γραφίστα και μπορεί να εργαστεί σε επιχειρήσεις, σε οργανισμούς και βιομηχανίες που ασχολούνται με τον σχεδιασμό (design) γραφιστικών εργασιών, στη διαφήμιση, στις εκδόσεις και εκτυπώσεις, στα μέσα έντυπης και ηλεκτρονικής επικοινωνίας καθώς και σε κρατικούς δημόσιους οργανισμούς.

  • Οι μαθητές και μαθήτριες που επιλέγουν τον Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών στη Β’ τάξη του Ημερησίου ΕΠΑ.Λ. παρακολουθούν 23 ώρες μαθημάτων Τομέα και 12 ώρες μαθημάτων Γενικής Παιδείας ανά εβδομάδα. Στη συνέχεια, στη Γ’ τάξη του Ημερησίου ΕΠΑ.Λ., αφού επιλέξουν μία από τις 6 Ειδικότητες που παρέχει ο Τομέας, παρακολουθούν 23 ώρες μαθημάτων Ειδικότητας. Σύμφωνα με….