21 Μαΐου 2022
Τηλέφωνο: 210 4974600

Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑΛ Έτους 2021

  1. Home
  2. Ανακοινώσεις
  3. Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑΛ Έτους 2021
%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b5%ce%be%ce%b5%cf%84%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%bb-%ce%ad%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-2021

Υποβολή Αίτησης–Δήλωσης Για Συμμετοχή Στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑΛ Έτους 2021

Καλούνται οι μαθητές Γ΄ τάξης του ΕΠΑΛ που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2021 να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής από την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου ως και την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 μέσω e-mail.

Επισημαίνεται ότι η διαδικασία και προθεσμία αυτή ΔΕΝ περιλαμβάνει τους αποφοίτους οι οποίοι θα υποβάλουν αίτηση σε επόμενο στάδιο.

ΟΔΗΓΙΕΣ – ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Λόγω των έκτακτων συνθηκών, η διαδικασία υποβολής της Αίτησης-Δήλωσης (Α-Δ) θα γίνει ηλεκτρονικά. Οι μαθητές της Γ΄τάξης του 1ου ΕΠΑ.Λ. Κορυδαλλού θα πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

1) Κατεβάζετε την ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ και αποθηκεύετε το αρχείο στον υπολογιστή σας.

2) Συμπληρώνετε στην αίτηση μόνο τα γκρι στοιχεία με όποιο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου διαθέτετε και αποθηκεύετε το την αίτηση σας. Οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης μπορείτε να δείτε εδώ.

3) Στέλνετε συμπληρωμένη την αίτηση με e-mail στο 1epalkorydallou@gmail.com το αργότερο μέχρι και Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020.

Όταν με νεότερες οδηγίες οι μαθητές/-τριες παρουσιαστούν στα ΕΠΑΛ, θα γίνει έλεγχος της ορθότητας των στοιχείων και ότι αυτά πράγματι ανταποκρίνονται στις επιθυμίες τους, θα υπογράψουν και στα δύο αντίγραφα και θα παραλάβουν το ένα, το οποίο και πρέπει να φυλάξουν μέχρι το τέλος των εξετάσεων.

Σημείωση: Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής/-τρια θελήσει εντός του διαστήματος υποβολής της Α-Δ, να τροποποιήσει την Α-Δ που υπέβαλε, τότε θα πρέπει να στείλει νέα Α-Δ με την ένδειξη «ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ ΔΗΛΩΣΗ», με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ζητώντας την ακύρωση της προηγούμενης, και επομένως θα ισχύει πλέον η νέα Α-Δ.

Παρακαλούμε, λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών,

ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Γ΄ ΤΑΞΗΣ του σχολείου να αποστείλουν

e-mail στο 1epalkorydallou@gmail.com μέχρι και

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου είτε με την αίτηση-δήλωση τους είτε για να ενημερώσουν ότι δεν επιθυμούν να κάνουν αίτηση-δήλωση για τις Πανελλαδικές.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Στην Αίτηση-Δήλωση οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης δηλώνουν:

1)      Υποχρεωτικά την ειδικότητα που ήδη έχουν επιλέξει και παρακολουθούν, στα δύο μαθήματα της οποίας θα εξεταστούν πανελλαδικά

2)      Τα ειδικά μαθήματα στα οποία τυχόν επιθυμούν να εξεταστούν πανελλαδικά.

3)      Εάν είναι υποψήφιοι για :

α) Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων,

β) Σχολή Αστυφυλάκων,

γ) Σχολή Πυροσβεστών,

δ) Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων,

ε) Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού,

στ) ΤΕΦΑΑ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Αν οι μαθητές/τριες επιθυμούν να εισαχθούν στα τμήματα:

α) Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστηµίου,

β) Μουσικής Επιστήµης και Τέχνης του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας,

γ) Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων

απαιτείται να συμπληρώσουν και να αποστείλουν επιπλέον και Αίτηση Υπ. Δήλωση για Μουσικά Τμήματα. Τον κατάλογο μουσικών οργάνων για το μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» μπορείτε να τον δείτε εδώ.      

 ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ Ή ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

Οι μαθητές/ριες με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες υποβάλλουν/αποστέλλουν την Αίτηση-Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις από 25 ως 30 Νοεμβρίου στο Λύκειό τους, χωρίς δικαιολογητικά, όπως όλοι οι μαθητές. Σε μεταγενέστερο χρόνο που θα γνωστοποιηθεί με νεότερη εγκύκλιο, αυτοί οι μαθητές θα υποβάλουν στα Λύκειά τους επιπλέον αίτηση η οποία θα εκφράζει την επιθυμία τους για προφορική ή γραπτή εξέταση κατά περίπτωση καθώς και τα σχετικά δικαιολογητικά.

ΜΑΘΗΤΕΣ/-ΤΡΙΕΣ ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ (5%, ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ) 

Οι μαθητές/-τριες ΕΠΑΛ, πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις, που έχουν ήδη πιστοποιηθεί ή θα πιστοποιηθούν το Νοέμβριο του 2020 από τις ειδικές επταμελείς επιτροπές του ν.3794/2009, δύνανται να υποβάλλουν απευθείας ξεχωριστό μηχανογραφικό δελτίο για το 5% των θέσεων εισακτέων με κριτήριο το βαθμό του απολυτηρίου τους.

Αν ωστόσο κάποιος/-α από τους/τις μαθητές/-τριες με σοβαρές παθήσεις επιθυμεί τη συμμετοχή του/της και στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, πρέπει να υποβάλλει την Αίτηση-Δήλωση της παρούσας και θα συμμετέχει κανονικά και στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε την πλήρη εγκύκλιο εδώ.