2 Δεκεμβρίου 2023
Τηλέφωνο: 210 4974600

Μάρτιος 2018

  1. Home
  2. Μάρτιος 2018

15-3-2018

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΕΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 

Σήμερα 15-3, οι μαθητές του Α6 ξεναγήθηκαν στο χώρο του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.

Αρχικά περιηγήθηκαν στον προαύλιο χώρο και στο αίθριο και στη συνέχεια εισήλθαν στο κτίριο Αβέρωφ, στην αίθουσα Καυταντζόγλου. Εντυπωσιάστηκαν από την αρχιτεκτονική του κτιρίου, για την οποία έλαβαν πληροφορίες από τους υπεύθυνους του προγράμματος. Ενημερώθηκαν για την ίδρυση και τη λειτουργία του πανεπιστημιακού αυτού ιδρύματος, που είναι το αρχαιότερο τεχνολογικό ίδρυμα της Ελλάδας και έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στην επιστημονική, τεχνική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

  Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι οι μαθητές συνειδητοποίησαν ότι το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο δεν είναι απλά ένα καλαίσθητο κτίριο επί της οδού Πατησίων, δεν είναι απλά ένα σπουδαίο πανεπιστημιακό ίδρυμα αλλά είναι ένα κτίριο σταθμός και σύμβολο της σύγχρονης νεοελληνικής Ιστορίας λόγω των διαδηλώσεων των φοιτητών εναντίον της Χούντας των Συνταγματαρχών το Νοέμβριο του 1973. Η αντίσταση των φοιτητών  έκανε το Πολυτεχνείο σύμβολο αγώνα και συνάμα αποτέλεσε μια απ’ τις κυριότερες αιτίες διάλυσης του δικτατορικού καθεστώτος.

  Οι μαθητές μέσω της προβολής σχετικού οπτικοακουστικού υλικού και της συζήτησης που ακολούθησε, προβληματίστηκαν και ήρθαν αντιμέτωποι με ερωτήματα όπως: ‘Τι είναι τα δικτατορικά καθεστώτα;’, ‘Τι ονομάζουμε Δημοκρατία;’, ‘Τι σημαίνει ήρωας;’.

26-3-18 

Επίσκεψη στη Βουλή

Τι σημαίνει ‘Δημοκρατία’ για μένα; Αυτό ήταν το ερώτημα που έπρεπε να σκεφτούν και να διατυπώσουν με μία σύντομη εισήγηση οι μαθητές όλων των Ε.ΠΑΛ. που συμμετέχουν στο πρόγραμμα  ‘Αντισταθείτε’. Οι εκπρόσωποι που ορίστηκαν από το κάθε σχολείο εκφώνησαν την ομιλία τους από το βήμα της Αίθουσας της Γερουσίας.