20 Σεπτεμβρίου 2021
Τηλέφωνο: 210 4974600

Δεκέμβριος 2017

  1. Home
  2. Δεκέμβριος 2017

22/12/2017

Οι μαθητές παρακολούθησαν από την oμάδα ΙΔΕΑ στο θέατρο ΑΛΦΑ τη θεατρική παράσταση: Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύοπου είναι διασκευή του ομώνυμου έργου του William Shakespeare. Δύο ηθοποιοί παίζουν όλους τους ρόλους του έργου, με χιούμορ και συγκίνηση, σε ένα τρελό παιχνίδι παρενδυσίας και μεταμορφώσεων, σε μια θεατρική περιπέτεια που ισορροπεί ανάμεσα στον εμφύλιο σπαραγμό και το ξύπνημα του έρωτα. Ήταν ένα ρεσιτάλ υποκριτικήςένα θεατρικό παζλ από ποικίλα θεατρικά είδη και ύφη, ένας αγώνας να δοθεί στο ακέραιο η ουσία του έργου του Σαίξπηρ. Με όπλο την αθωότητα και την υψηλή σωματική τους ενέργεια οι δυο performers ρίχνονται στην αρένα της σκηνής για να ανακαλύψουν από την αρχή τον πιο βαθύ, τον πιο παράλογο, τον πιο ακραίο, τον πιο θνησιγενή, τον πιο ποιητικά γελοίο έρωτα όλων των εποχών. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία!

 

Οι μαθητές του τμήματος Α6 του 1 ΕΠΑ.Λ. Κορυδαλλού έχουν επιλεγεί προκειμένου να συμμετάσχουν στα πλαίσια του πιλοτικού προγράμματος Ιστορίας του ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων “ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ”. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διάφορα πολιτιστικά δρώμενα, όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και άλλα. Επίσης θα μετακινηθούν σε τόπους όπου έλαβαν μέρος   σημαντικά  γεγονότα της νεότερης ιστορίας της χώρας μας. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια ευκαιρία για τους μαθητές μας να αποκτήσουν γνώσεις βιωματικά, κάτι που θα διευρύνει τους ορίζοντες τους και θα τους βοηθήσει στην κατανόηση των σύγχρονων γεγονότων.

Δράσεις που έχουν ήδη παρακολουθήσει οι μαθητές:

12/10: Συναυλία Φοίβου Δεληβοριά και Ματούλας Ζαμάνη στο πάρκο Ελευθερίας

24/10: Επίσκεψη και ξενάγηση στην έκθεση  ‘Αθήνα Ελεύθερη’ στο πάρκο Ελευθερίας στο πρώην κτίριο του ΕΑΤ ΕΣΑ, του οποίου οι χώροι κατά τη διάρκεια της δικτατορίας χρησιμοποιήθηκαν από το δικτατορικό καθεστώς ως χώροι κράτησης, ανάκρισης και βασανισμού πολιτικών αντιδικτατορικών αγωνιστών, πολιτών και στρατιωτικών, κάθε ηλικίας, φύλου και επαγγέλματος. Οι μαθητές είδαν τη συλλογή φωτογραφικών ντοκουμέντων της περιόδου 1967-1974, η οποία εκτίθεται κάθε χρόνο στο Πολυτεχνείο στη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων εορτασμού της Εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973, τις λίστες με ονόματα πολιτικών κρατουμένων, φωτογραφίες φυλακών και τόπων εξορίας, φωτογραφίες αντιστασιακών σε φυλακές, εξορίες και στρατοδικεία, φύλλα εφημερίδων της εποχής εκείνης που κυκλοφορούσαν νόμιμα αλλά και φύλλα εφημερίδων που κυκλοφορούσαν παράνομα όπως και μπροσούρες, ανακοινώσεις και γελοιογραφίες,  που εξέδιδαν πολιτικά κόμματα και αντιδικτατορικές οργανώσεις. Ακόμη ξεναγήθηκαν στην έκθεση ‘Αθήνα 1940-1944. Η πόλη και οι άνθρωποί της. Πόλεμος, Κατοχή, Αντίσταση, Απελευθέρωση’, όπου είχαν την ευκαιρία να μελετήσουν  το σπάνιο αρχειακό και φωτογραφικό υλικό της εποχής, τη σχετική έκθεση κόμικς και να ξεφυλλίσουν βιβλία που αφορούν τις παραπάνω ιστορικές περιόδους.